LÅTTEXT

  Dagens uppgift var att ta en poetisk bild inspirerad av en låttext som berör dig.
  Jag har valt låten Let Her Go av Passenger, en låt som fångade mitt intresse från första början. Jag tolkar låten till att handla om tomhet och avsaknad, och att man lägger märke till denna först när det är för sent. Hur man ångrar sig när man inser vad man förlorat. 
  Min bild är en siluett, en flicka som stirrar bort, i profil, till synes utan ansikte, i motljus. Hon är halvvvägs mot ljuset; har vänt sig bort ifrån det till hälften, samma symbolik som i låten - ska insikterna få henne att vända tillbaka eller fortsätta bort? Hennes ansikte är i skugga eftersom att det inte definitivt, hon är symboliken för ångern då man tagit ett felaktikt beslut och eftersom att man kan ångra sig över i princip allt kan hon omöjligt ha ett ansikte. Samtidigt ger detta bilden samma tomhet och avsaknad som jag tycker att bilden innehåller.
  Det är en bild som inte säger något, men samtidigt säger allt. 
 
 

 
(https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4048076/images/2013/signatur_50f69aafddf2b307ca9e7f7c.jpg)

90-TAL

  Ett fotoprojekt i skolan som i grund och botten handlade om att fotografera med inspiration och stil från ett visst årtal. Mitt var 90-talet och därför valde jag att göra en lite udda fotografering.
  Mina bilder är på min lillasyster, klädd i en stil som är så nära 90-talet som jag ville. Ett par högmidjade jeansshorts, jeansväst, kort topp och hängslen; bangles på armarna och en sned hästsvans med volym. 
  Jag har valt att spela på de lite mer färgglada aspekterna ur årtalet då jag mestadels hittade bilder med grupper, klädda i jeans, med en vit bakgrund. Poserna har vi försökt få lite Spice Girls stil i. Bilderna är tagna med blixt - en faktor som var väldigt vanlig under 90-talet. 
 
 
 
 
Tanken var att bilderna skulle fånga uppmärksamhet. 
(https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4048076/images/2013/signatur_50f69aafddf2b307ca9e7f7c.jpg)


RSS 2.0